Bergscykling

Cykla runt om i världen

Det bästa med cykling är att det kan man göra över hela världen. Det behöver inte specifikt vara bergscykling, även om det finns gott om berg och fjäll att cykla på. Kikade lite på en researtikel som hade flera bra förslag för cykelresor. Bland annat nämnde de Mallorca, men har ju redan funderingar på Gran Canaria.

Andra bra tips de hade var bland annat att cykla Siljansleden. Den är 30 mil och följer delvis mindre vägar längs Siljan, Oresjön, Skattungen och Orsasjön.

Sen så var det Telemark, att man kan cykla längs med kanalen där. De hade även tips på att cykla i Alsace som har många bra cykelleder. 

Gardasjön i Italien var ett annat förslag, som jag tycker låter riktigt mysigt. Det finns mängder av väl skyltade cykelleder både runt sjön och uppe i bergen.

Ett lite närmare alternativ var Bornholm. Det är tydligen en optimal cykelö och det finns det mesta som man kan cykla via, som den dramatiska nordöstra klippkusten, via böljande skogslandskap och sädesfält, till de ändlösa kritvita sandstränderna i söder. Ska finnas 25 mil med cykelvägar, där merparten går nära havet.

 

2 Apr 2019